Alkuvoimaa luonnosta

Ajatuksia kokonaisvaltaisesta terveydestä.

Menoforce Strong – salviaa kuumiin aaltoihin

Varpu Tavi, 5.8.2015, Naisen elämää, Vaihdevuodet

Naisen elimistössä tapahtuu vaihdevuosiaikaan suuria hormonaalisia muutoksia, jotka vaikuttavat ei-tahdonalaisen hermoston toimintaan. Tämä ilmenee kuumina aaltoina, hikoilupuuskina, sydämentykytyksinä sekä unihäiriöinä. Oireita esiintyy yli puolella naisista, ja niiden vaikeusaste vaihtelee lievästä sietämättömän voimakkaisiin ja elämänlaatua turmeleviin.

Kuuma aalto alkaa tavallisesti äkillisenä ja voimakkaana lämmöntunteena kasvoissa, kaulassa ja ylävartalossa. Se voi levitä koko keholle. Samanaikaisesti esiintyy hikoilua ja sydämentykytystä. Hikoilu tuntuu etenkin otsassa, niskassa ja ylävartalon alueella. Kuuma aalto kestää keskimäärin yhdestä viiteen minuuttia, ja sitä seuraa usein voimakas kylmän tunne. Vaikka kuumat aallot noudattavatkin aina samaa kaavaa, niiden ilmeneminen on hyvin yksilöllistä. Yhdellä kuuma aalto iskee aina liiketapaamisissa, toinen kokee sen kutsuilla, kolmas vain öisin ja neljäs aina julkisissa liikennevälineissä.
Varmuudella ei tiedetä, mistä kuumat aallot johtuvat. Hikoilu on yleensä voimakkainta yöllä. Pahoista oireista kärsivä saattaa herätä hiessä kylpien. Pitkään jatkuessaan tämä voi johtaa arkea haittaaviin univaikeuksiin, joista puolestaan voi seurata ärtyneisyyttä ja hermostuneisuutta, muistin ja oppimiskyvyn heikkenemistä sekä mielialan laskua.
Täydentävän lääketieteen yrttihoidoissa eli fytoterapiassa käytetään kuumien aaltojen hoitamiseen salviaa. Menoforce Strong on valmistettu tuoreista salvianlehdistä. Se tasoittaa hikoilua ja kuumotusta. Se toimii ei-hormonaalista reittiä elimistön lämmönsäätelyjärjestelmän kautta.
Erityisen tehokkaaksi on koettu yhdistelmä Menoforce Strong ja Crataegus-orapihlajauute (joka tasoittaa sydämentykytyksiä).
Estrogeenien aineenvaihdunta tapahtuu maksassa, minkä jälkeen aineenvaihduntatuotteet erittyvät virtsaan ja myös sapen mukana suoleen. Siispä suosittelen lisävahvistukseksi Antitoxin käyttöä. Antitox on valmisettu artisokan lehtiuutteesta, maarianohdakkeen siemenuutteesta, voikukanversoista ja -juuriuutteesta, boldopuunlehti- ja piparmintunversouutteesta. Se ei sovi maksa-, munuais- tai sappisairauksia poteville.

Vinkkejä kuumiin aaltoihin

 • Ota ennen nukkumaanmenoa vaihtokylpy: suihkuta iholle vuoron perään kuumaa ja kylmää vettä, kuivaa iho vain hyvin kevyesti ja sukella sitten peiton alle.
 • Käytä sellaisia vaatteita, jotka eivät ole liian lämpimiä, ja joissa märät läikät kainaloissa eivät näy. Unohda silkkipuserot ja paksut neuleet toistaiseksi.
 • Kerrospukeutuminen helpottaa äkillisissä kuumuuskohtauksissa, voit aina ottaa päällimmäisen vaatteen pois.
 • Yöllisiin hikoilukohtauksiin auttaa sama kerroskonsti: käytä pelkkää lakanaa hikoilukohtausten aikana ja vaihda kylmäkohtausten aikana märkä lakana pois ja käytä lakanaa ja peittoa.
 • Pukeudu aina kun voit funktionaalisiin urheiluvaatteisiin, joiden kuitumateriaali päästää liian lämmön läpi eikä kosteus jätä läikkiä vaatteisiin. Samasta materiaalista on kehitetty jopa petivaatteita, jotka päästävät runsaan hikoilun höyryt läpi.
 • Käytä Menoforce Strongia. Tarpeen vaatiessa sitä voi tauotta käyttää pidemmänkin aikaa.

Kuumiin aaltoihin ja hikoilukohtauksiin

Salviatee auttaa hikoilukohtauksissa. Yhdestä kahteen lehteä annetaan hautua parin minuutin ajan, jäähdytetään haaleaksi ja juodaan. Yöhikoilun ehkäisyyn tee juodaan iltaisin, muuten kahdesta kolmeen kupillista päivän mittaan. Parin kolmen viikon kuluttua pidetään tauko.

Menoforce Strong ja Crataegus

Erityisen tehokkaaksi on koettu yhdistelmä Menoforce Strong ja Crataegus-orapihlajauute (joka tasoittaa sydämentykytyksiä).
Käytän itse säännöllisesti myös maksan toimintaa vahvistavia rohdoksia. Maksa on erittäin tärkeä elin, koska se toimii elimistön jätteidenkäsittelylaitoksena. Myös estrogeenien aineenvaihdunta tapahtuu maksassa, minkä jälkeen aineenvaihduntatuotteet erittyvät virtsaan ja myös sapen mukana suoleen. Siispä suosittelen ihan vilpittömästi Antitoxin tai Cynaran käyttöä. Antitox on valmisettu artisokan lehtiuutteesta, maarianohdakkeen siemenuutteesta, voikukanversoista ja -juuriuutteesta, boldopuunlehti- ja piparmintunversouutteesta. Se ei sovi maksa-, munuais- tai sappisairauksia poteville. Cynara sisältää latva-artisokkaa. Se tehostaa ruoansulatusnesteiden eritystä, tasaa kolesterolia ja edistää aineenvaihduntaa.

Lisää kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä* merkityt kentät tulee täyttää.

Kommentit

 • Aina, 3 vuotta sitten

  Olen luontaistuotteiden suurkuluttaja. Mikään niistä ei kuitenkaan auttanut rajuihin vaihdevuosioireisiin, pitkitti vain hakeutumistani hoitoon. Jätitte pahimman oireen kokonaan mainitsematta: muut sydänoireet kuin tykyttelyn. Ilman maksimiannoksen ylittävää annosta estrogeenia en jaksanut nousta loivaakaan ylämäkeä ja rasituskokeet näyttivät infarktioireita. Jouduin kahdesti turhaan varjoainekuvaukseen. Estrogeenitason ollessa oikea kuntoni oli testien mukaan keskiarvoa parempi.

  • Varpu, 3 vuotta sitten

   Jutussani oli kyse lievien vaihdevuosioireiden omahoidosta. Kun oireet ovat vaikeat, hormonikorvaushoito on todellakin harkinnan arvoinen vaihtoehto!