Alkuvoimaa luonnosta

Ajatuksia kokonaisvaltaisesta terveydestä.

Kesällä maistuvat Herbamare ja Molkosan

Varpu Tavi, 22.6.2015, Ravitsemus & Ruoka
Herbamare

Olen jo ensimmäisen lomajakson tänä vuonna viettänyt. Kaksiviikkoinen saaressa hurahti kuin huomaamatta touko-kesäkuun vaihteessa. Tässä omat jokakesäiset ”Vogel-kesävinkkini”:

1. HERBAMARE 

Mökkisaarellamme ei ole sähköjä eikä vesijohtoja. Ruoka tuunataan joko tuvassa kaasuhellalla tai useimmiten rantanuotiolla. Kesän herkkuruoka valmistuu pariloimalla (tai savustamalla) kuha, suolana ja mausteena Herbamarea. Meidän päivän salaattimme oli tällä kertaa lähistöltä löytynyt tupsu ruohosipulia.

2. SAUNAAN: MOLKOSAN VITALITY JA JOHANNISÖLJY

Maailman paras saunajuoma ei kuulkaa ole siideri tai olut, vaan Molkosan Vitality! Kuulostaa ryppyotsaisesta terveyspastorilta, mutta vinkkinä: se siideri tai olut kannattaa juoda vasta myöhemmin, jos haluaa. Molkosan Vitality maistuu raikkaalta ja nesteyttää ja palauttaa kehon kosteustasapainon saunomisen jälkeen. Jälkihikeäkin pukkaa paljon vähemmän kuin saunaoluen jälkeen.

Johannisöljyä hieroin ihoon aina saunottuani ja uituani (se muuten sopii hyvin myös auringonpolttaman ihon hoitoon). Iho oli järviveden ja Johannisöljyn jäljiltä samettisen pehmeä.

sauna_300

3. VOGELIN TÄYSJYVÄRIISI JA MERUM-OLIIVIÖLJY

Ensimmäiseksi ei tulisi ajatelleeksi, että riisi on mainio kesäruoka, mutta eräänä myrskyisenä päivänä herkuttelimme tuvassa kaasulampun valossa halloumilla, punajuurella ja Vogelin täysjyväriisillä. Päivän salaatiksi keräsin tuvan takaa vuohenputkea (valitettavasti pihassa kasvaa vain pikkuruinen rypäs) ja kuusenkerkkiä, joita haudutin Merum-oliiviöljyssä sekä ruohosipuli, jota silppusin lautaselle ruoan päälle. Vogelin Täysjyväriisi on mainio varastoruoka niille päiville, jolloin kalaonnea ei ole eikä uusia perunoita ole saatavissa.

riisi_300

Lisää kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä* merkityt kentät tulee täyttää.