Kesäsalaatille erikoisempi kastike!

Olga Temonen
Olga Temonen


04.06.2015

Salaattikastike ja salaatit ylipäätään ovat nyt ajankohtaisia. Minulla on aina talviaikaan vähän huono omatunto ostaa salaattia. Tuntuu vain hassulta ostaa salaattia mikä on kasvatettu keskellä pakkasta kasvihuoneessa. Mutta nyt salaattia saa ja kannattaa ostaa tai kasvattaa itse. Minä tykkään enimmäkseen tehdä ruoan kun ruoan kanssa ihan pelkkää vihreää salaattia, lisukkeet voi lisätä päälle sitten kukin itse jos tahtoo. Vaihtelua vihreän salaatin makuun ja lisää ravintoarvoja saa, kun lisää sekaan pinaattia, lehtikaalia tai vaikkapa villivihanneksia .

Sitten on haussa enään hyvä salaatinkastike.
Kuvasimme viime keväänä Liv&learn: Kylässä Olgan Keittiössä –miniohjelmasarjaa ja Vogelin ihmisiltä tuli toive, että laittaisin salaattikastikkeeseen Molkosania. Olin ihan ihmeissäni, että miten se muka siihen sopii, mutta minulle vakuuteltiin, että kyllä se sopii. Kokeilin, ja todella, ei yhtään hassumpaa, itseasiassa todella hyvää. 
He olivat tosin tarkoittaneet sitä alkuperäistä Molkosania ja minä pistin innoissani uudempaa, maustettua Molkosan fruitia. (joka on minusta sata kertaa parempaa kun se alkuperäinen, meillä lapsetkin juovat sitä mielellään!) Nyt oli Vogelin ihmisten vuoro hämmästellä. Ai laitoit fruitia? Toimiko? Mutta näin ne minun muutkin lempireseptini ovat syntyneet, vahingossa.
Reseptin löydät tuosta alla olevasta klipistä, salaattikastikkeesta tulee hyvää, maku on hauskan “toffeemainen” olematta kuitenkaan liian makea.

https://www.vogel.fi/reseptit/Olgan_itu-avocadosalaatti.php