Alkuvoimaa luonnosta

Ajatuksia kokonaisvaltaisesta terveydestä.

Superfood nokkosesta maukasta pannaria

Olga Temonen, 9.4.2015, Olga Temonen, Ravitsemus & Ruoka, Rohtokasvit ja yrtit

Ihan kohta ne ovat täällä, nimittäin ensimmäiset nokkoset! Olen jo tutkiskellut kukkapenkkien kulmia, että jokos pienet polttelijat olisivat nousseet, mutta ei ihan vielä. Seuraava resepti on taas yksi lisäsyy kerätä superterveellisiä nokkosia ruoanlaittoon. Helppotekoinen ruokaisa nokkospannari on hyvä lounasruoka salaatin kaverina, on aika hyvää muuten myös kylmänä. Täytteiden kanssa voi soveltaa vapaasti. Esimerkiksi tein tänään pannarin vielä pinaatista, niitä nokkosia odotellessa…

Nokkospannukakku

2 dl kermaa tai kaurakermaa

6 dl vettä

4 kananmunaa

4 dl speltti- tai vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1,5 tl Herbamare-yrttisuolaa

1 sipuli

½ purjo

1 l vastakerättyjä nokkosia

öljyä paistamiseen

mustapippuria myllystä

pieni nippu tuoretta persiljaa

pieni nippu tuoretta basilikaa

2 dl juustoraastetta

 

Sekoita keskenään kerma, vesi ja kananmunat. Lisää joukkoon jauhot joihin leivinjauhe sekoitettu, sekä suola.  Anna taikinan turvota hetki.

Kiehauta nokkoset nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta lävikössä ja anna jäähtyä. Kuullota hienonnettua sipulia sekä purjoa paistinpannulla öljyssä. Pilko seuraavaksi jäähtynyt nokkonen veitsellä ja paista vielä hetki. Lisää lopuksi pippuri ja yrtit.

Kaada pannukakkutaikina uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä päälle nokkospaistos ja lopuksi juustoraaste. Paista 200°C uunissa n. 35minuutin ajan.

Löydät lisää reseptejä Vogelin kanssa yhteistyössä tehdyissä Liv&learn –Kylässä Olgan Kotona –ohjelmista!

Lisää kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä* merkityt kentät tulee täyttää.